Omeri r.a : Sezoni 1

Omeri r.a : Sezoni 1

Jul. 20, 2012
Your rating: 0
10 2 votes

Omar ose Farouk Omar është një seri historike historike televizive arabe që u prodhua dhe u transmetua nga MBC1 dhe e drejtuar nga Hatem Ali. Bashkëprodhuar nga Katar TV, seriali është i bazuar në jetën e Omarit, një nga shokët më të mirë të Profetit Muhamed dhe Kalifin e dytë të Islamit. Seriali duhej të përballej me polemika të mëdha për shkak të përshkrimit të tij të Omerit, Ebu Bekrit, Osmanit dhe Aliut, katër Kalifët e Rashidun, së bashku me personazhe të tjerë, për të cilët disa muslimanë besojnë se nuk duhet të përshkruhen shumë si Profeti Muhamed.

Serit